Marchadores.com
El Weblog de Rubén Castrillo: un rincón para los amantes de la marcha.
Weblog Oficial del Club Atletisme Sant Celoni.

Copa Pirineus de Marxa, 2ª Jornada, Bompas (França).

En la Segona Jornada de la Copa Pirineus de Marxa Rafa García (25’44”) i Oriol Soler (25’55”) queden segon i tercer absoluts respectivament en una prova de 5km partida en dues sèries ja que es disputava en una pista coberta de 166,66m.

Una gran manca d’organització va ocupar les hores prèvies a la cursa: atletes inscrits dues vegades; altres, no inscrits; creuaments de noms i discussions sobre la distància a realitzar en categoria femenina van ser algunes de les circumstàncies més repetides. Fins i tot, una jutge es passejava tranquil·lament per l’estadi amb una càmera de vídeo filmant als atletes encara que el reglament de la marxa ho prohibeixi explicitament.

Finalment, però, a les 19.00h, amb gairebé una hora de retràs produït per una competició de proves combinades, es va donar el tret de sortida a la categoria infantil masculina. A continuació s’inicià la infantil femenina i la absoluta femenina que, contra tot pronòstic, també es dividí en dues sèries a la mateixa línia de sortida.
Prop de les 20.15h es va iniciar la primera de les dues sèries masculines absolutes on, nombroses desqualificacions, van fer que els fantasmes nascuts a la Primera Jornada a Andorra la Vella degut a l’extremat nombre de desqualificats (tots ells un cop creuada la línia de meta) ressorgissin fins al punt que alguns atletes de la segona sèrie van estar a punt de boicotejar-la en senyal de protesta.

Ja passades les 21.00h va començar la segona sèrie de la categoria absoluta masculina en la qual van córrer els quatre marxadors de que disposa el Centre Atlètic Laietània (Rafa García, Oriol Soler, Oriol Roca i Ignasi Soler).
Les primeres de les 30 voltes a completar van ser força lentes degut a la por a aquells jutges amb la mà solta, però poc a poc el ritme de cursa s’imposà als temors i s’accelerà notablement. Rafa García i Oriol Soler van agafar la iniciativa als primers compassos de la prova fins que el francès Amelieu Vadan del MUC (guanyador de la Primera Jornada) decidí llençar la cursa. Entrenador i deixeble el van deixar fer dedicant-se exclusivament a la seva pròpia cursa. A meitat de cursa, l’Oriol Soler ja tenia dos avisos a pissarra motiu pel qual decidiren alentir la marxa per assegurar-se finalitzar la cursa. En el moment en que Lluís Abadias (C.A. Monzón) se’ls va començar a acostar en Rafa decidí tirar sol mentre que l’Oriol es quedava per assegurar-se la classificació encara que, finalment, recuperaria el tercer lloc a cinc voltes per meta.
Mentrestant, una mica més endarrere, Ignasi Soler i Oriol Roca es mantenien units a Adrià Galín (C.A. Sant Celoni) fins que, a menys de deu voltes l’Ignasi patí problemes estomacals que el forçaren a detenir-se al marge de la pista per recuperar-se. Aquest fet, però no va ser prou per ell ja que reprengué la cursa per acabar finalment amb una marca de 29’02”, gairebé un minut més que el seu company Oriol Roca que parà el cronòmetre en 28’08” (marca personal) quedant segon cadet.

En resum, una organització bastant dolenta en unes instal·lacions impecables que no admeten cap “però” seguit d’una bona actuació per part dels marxadors del club que els situa en segona posició del Trofeu Tres Nacions de Marxa amb 54 punts, 3 menys que el primer classificat, l'U.A. Barberà (57 punts). Tercer va l'equip francès U.C. Montpellier amb 42 punts.
En categoria femenina el Centre Atlètic Laietània es situa 7e empatat a punts (9) amb el 6e classificat, el C.A. Montornés. Primer va el C.A. Cornellà amb 25 punts seguit del Hinaco Monzón i el francés A.S.U. Perpignan amb 21 i 12 punts respectivament.

La Tercera i última Jornada es disputarà el proper dissabte 2 de desembre en terres catalanes: Santa Maria de Palautordera.

Ignasi Soler, Oriol Soler (3r absolut i 1r Juvenil), Rafa García (2n absolut) i Oriol Roca (2n cadet) un cop finalitzada la cursa a Bompas (França).

Oriol Soler.
26/11/2006

Busquem Patrocinador!!Clica per a més informació!

Anuncia't a Marxa Laietanienca.

Prohibida la reproducció total o parcial del contingut d'aquesta web sense el consentiment explícit del Webmaster.
Si alguna de les imatges o informacions conté Copyright, es prega notificació per tal de retirar-la.
Pàgina optimitzada per a Internet Explorer amb resolució de pantalla de 1024x768 píxels.