Marxa Laietanienca. La Marxa de Mataró. Secció de Marxa del Centre Atlètic Laietània.     
Busquem Patrocinador!! Clica per a més informació!

Fes-nos pàgina d'inici!
P.Inici Afegeix-nos a preferits! Preferits Avui és dia:  

   Menu

 
  Rànking/Rècords
FCA Masculí
FCA Femení
RFEA
Rècords


 

 

  C.A. Laietània
Pàgina web del Centre Atlètic Laietània

 
   Webs amigues
Marchadores.com
El Weblog de Rubén Castrillo: un rincón para los amantes de la marcha.
Weblog Oficial del Club Atletisme Sant Celoni.

María Vasco i José Antonio González campions de Catalunya de marxa a Mataró.

S’ha disputat aquest diumenge a Mataró, a la Ronda Mossèn Cinto Verdaguer i organitzat pel C.A. Laietània, el LXXV Campionat de Catalunya de Marxa en Ruta – I Gran Premi de Marxa Ciutat de Mataró. 122 atletes han pres part finalment en les diverses curses, destacant sobretot la qualitat de la cursa absoluta femenina. Ni més ni menys que 5 atletes olímpiques i/o mundialistes prenien part en aquesta prova, la primera de 20 Km femenins que es disputava mai a Mataró. Maria Vasco (A.E. Blanc i Blau) ha guanyat amb molta facilitat, dominant la cursa des del primer metre. La medallista olímpica ha aconseguit el seu cinquè triomf en el campionat català, trencant l’empat que mantenia amb Reyes Sobrino al capdamunt de la llista de  nombre de títols. El seu temps 1h31’45” no li ha permès trencar el rècord de la competició que ella mateix té (1h30’09”) però sí que és mínima pel Campionat del Món que es disputarà a Osaka el proper estiu. Una prova de la qualitat de la marca de Vasco és que si hagués competit en la cursa masculina s’hagués penjat la medalla de bronze del campionat català. La lituana i olímpica Sonata Milusauskaitè (F.C. Barcelona) ha mantingut la segona plaça durant les 20 voltes de competició, acabant en 1h34’05”. Aquesta marca la podria dur també al mundial d’Osaka ja que és mínima B (màxim una atleta per país amb aquesta mínima). Una mínima B que també han aconseguit María José Povés (Scorpio Mondo) i Bea Pascual (València Terra i Mar), amb 1h34’45” i 1h34’53” respectivament, tot i que probablement hagin de baixar de 1h33’30” per ser seleccionades (mínima A). L’aragonesa i la catalana han rivalitzat per la tercera posició, si bé la primera sempre semblava tenir més recursos per pujar al podi, com així ha estat finalment. La vigent campiona d’Espanya i de Catalunya s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça, si bé s’ha classificat segona en el campionat català, precedint a Carme Robles (C.A. Manresa, 1h56’23”). L’atleta que tancava el repòquer d’estrelles, Mayte Gargallo (Scorpio Mondo), s’ha retirat a mitja cursa amb problemes musculars.

En la categoria masculina José Antonio González Cobacho (A.E. Blanc i Blau) s’imposava per sisena vegada, tercera consecutiva, en el campionat català. L’igualadí olímpic ha tingut la companyia de Luis Corchete (C.A. Torrevieja) fins els darrers kilòmetres. Finalment s’ha imposat amb 1h27’19” per 1h27’32” de l’alacantí. La marca del “Pocholo” és la millor que s’ha fet mai a Mataró. Per darrera, Jesús Ángel García Bragado (Canal Isabel II) feia una cursa en progressió que li permetia acabar tercer (segon català) amb 1h28’01”. La notícia important, però, era el retorn a la competició del subcampió d’Europa l’any passat en 50 Km, després d’haver patit una operació al maluc. El germà de José Antonio, Francisco Javier González (C.A. Igualada), es penjava la medalla de bronze del campionat català amb 1h31”55. Rafa García (CAL) arribava 18è amb 1h57’39”. Ignasi Soler, en el seu debut en la distància, aconseguia el subcampionat de Catalunya promesa amb 2h09’28”, lluny del campió Ferran Collados (F.C. Barcelona, 1h43’35”).
José Antonio Jonzàlez (Blanc i Blau)(1) i Luis Corchete (C.A. Torrevieja)(3), Primer i Segon classificats de la prova.

En la cursa júnior femenina la mataronina Raquel González (A.A. Catalunya) s’imposava a Alba Sánchez (Medilast Lleida). Ambdues aconseguien mínima pel Campionat d’Europa júnior amb 50’45” i 51’05” respectivament. Oriol Soler (CAL) no ha pogut revalidar el seu títol de campió català juvenil. El vilassarenc (50’30”) ha cedit davant d’Imanol Martín (F.C. Barcelona, 48’18”) i l’aragonès Jesús Barrio (Medilast Lleida, 47’56”). La resta de participants laietanencs han estat en categoria juvenil femení Maria Ferrés (CAL) que ha estat desqualificada, Oriol Roca tercer en cadet masculí (26’32” en 5 Km) i en 3 Km infantil masculí Manel Bellalta 7è amb 21’55”.

Maria Vasco (Blanc i Blau) Vencedora de la categoria femenina.

Entre el públic, i ajudant al lliurament de guardons, hem pogut veure atletes amb un currículum destacadíssim en la marxa mundial, com Josep Marín, Valentí Massana i el mateix Jordi Llopart, que ha competit en veterans imposant-se en la categoria M50 amb 26’32” sobre 5 Km.

 

Resultats de la cursa.

Podi Català Femení (Vasco, Pascual i Robles).Podi Català Masculí (González, Bragado i González)
Aprofitem per agrair el suport del Centre Atlètic Laietània i l'Ajuntament de Mataró sense el qual, aquesta prova no hagués estat possible. Gràcies també a la Federació Catalana d'Atletisme i a tots aquells voluntaris que han ajudat durant la cursa.
Fotografies de Xavier Soler.
Guillem Pera
05/02/2007

Busquem Patrocinador!!Clica per a més informació!


Anuncia't a Marxa Laietanienca.

 
Prohibida la reproducció total o parcial del contingut d'aquesta web sense el consentiment explícit del Webmaster.
Si alguna de les imatges o informacions conté Copyright, es prega notificació per tal de retirar-la.
Pàgina optimitzada per a Internet Explorer amb resolució de pantalla de 1024x768 píxels.

Pàgina web creada per Aorkis.
Copyright© 2006 Marxa Laietanienca

   Competicions
Calendari FCA
 



   Gran Premi de Marxa Ciutat de Mataró
 



  Federacions
Federació Catalana d'Atletisme
 
Real Federación Española de Atletismo
 
International Association of Athletics Federations (Associació Internacional de Federacions Atlètiques)
 
 
   Publicitat
Clica aqui  i anuncia't a la web de Marxa Laietanienca!
Aorkis. Disseny, Creació i Manteniment de Pàgines Web.

Free Web Hosting