Marxa Laietanienca. La Marxa de Mataró. Secció de Marxa del Centre Atlètic Laietània.     
Busquem Patrocinador!! Clica per a més informació!

Fes-nos pàgina d'inici!
P.Inici Afegeix-nos a preferits! Preferits Avui és dia:  

   Menu

 
  Rànking/Rècords
FCA Masculí
FCA Femení
RFEA
Rècords


 

 

  C.A. Laietània
Pàgina web del Centre Atlètic Laietània

 
   Webs amigues
Marchadores.com
El Weblog de Rubén Castrillo: un rincón para los amantes de la marcha.
Weblog Oficial del Club Atletisme Sant Celoni.

2 Medalles al Campionat de Catalunya Cadet, Juvenil i Veterà.

El passat dissabte 16 de juny es va disputar la Jornada Final del Campionat de Catalunya Cadet a l'Estadi Moisès Llopart del Prat del Llobregat. Només un marxador Laietanienc va prendre part a la sortida i ho va fer dos setmanes després de proclamar-se subcampió d’Espanya per Comunitats Autònomes. A diferència de la d’aquell dia, la cursa del dissabte va ser força entretinguda ja que els 4 primers classificats van poder optar a la victòria en diferents moments de la prova.
El Marc Cabrera (A.A. Catalunya) va agafar la iniciativa al posar-se al davant del grup capdavanter tirant amb força (ritme de 4’44” el quilòmetre) seguit de l’Adrià Galín (C.A. Sant Celoni), l’Oriol Roca (C.A. Laietània) i, ja una mica més enrere, el Carlos Martinez (Pratenc A.A.).

Poc a poc, el Marc va començar a imposar-se i distanciar-se del seus immediats perseguidors fins que al 2km es separà notablement. L’Oriol tampoc pogué seguir el ritme de l’Adrià i es va despenjar lleugerament. El Pratienc, però, va aparèixer de darrere 800m després i, al cap d’una volta, ell i l’Oriol aconseguien passar a un Adrià ja exhaust. Prop de l’últim quilòmetre el marxador de Vilassar de Dalt va patir l’esforç de tota la prova i es va quedar lleugerament per darrera del Carlos. Finalment el Marc va guanyar el Campionat amb un temps oficial de 24’51”, 7 segons menys que el Carlos (24’58”) i lluny de l’Oriol (25’30”). L’Adrià completaria els 5km totals amb un temps de 25’54”.
Podi Cadet Masculí: Marc Cabrera (1r); Calos Martinez (2n) i Oriol Roca (3r).
Foto de Rafa García

 

El mateix dissabte es va disputar també el Campionat de Catalunya de Veterans a l’estadi Serrahima de Barcelona. El Rafa García (C.A. Laietània) que participava en la prova de 10km (recordem que els veterans masculins poden escollir entre córrer 5 o 10km) es va retirar per problemes estomacals prop del 3r quilòmetre quan marxava a un ritme de 5minuts el km.

Els juvenils van tenir la seva ocasió el diumenge 17 a Sabadell. La sortida masculina (carrer 5) va ser conjunta a la femenina (carrer 1) disputant-se sobre 10 i 5km respectivament. Les fèmines contaven amb la presencia de la marxadora mataronina Maria Ferrés que es va retirar indignada a poques voltes de la sortida després de veure 4 amonestacions en menys d’un quilòmetre.

La cursa masculina, en canvi va ser extraordinàriament tàctica. Mostra d’això és que el grup de 5 marxadors es va mantenir unit fins a 3 quilometres de meta, o que el pas pel km5 es produís amb un temps de 27’00” (no oblidem que 3 d’aquests marxadors són capaços de recórrer aquesta distància en sols 23 minuts!!). Així doncs, el Francisco Yuste (A.A. Catalunya) va agafar el cap de cursa els primers metres fins que es va obrir per deixar pas al Laietanienc Oriol Soler. Ni ell ni cap dels altres marxadors estava disposat a malgastar energies fent avançar un grup en el qual ningú més volia cansar-se. Només el mateix Francisco semblava intentar-ho de tan en tan posant-se en primera posició i així que el ritme de cursa augmentava lleugerament es tornava a apartar amb la intenció de que algú altre fes l’esforç més dur. Així van anar passant voltes en que fins i tot els teòricament menys favorits van atrevir-se a posar-se al front.
La prova en si, va començar a falta de només 7 voltes per meta quan, esperonat pel seu entrenador, l’Imanol Martin (F.C. Barcelona) va llençar la cursa amb un fort atac al que sols l’Oriol pogué respondre. Només una volta més tard, el ritme tornava a ser el del principi però ara 2 marxadors formaven el reduït grup que s’havia de disputar la victòria. Aquest procés es repetí fins que a falta de 2 voltes per meta l’Oriol tenia 2 avisos a pissarra; havia perdut ja que l’Imanol encara estava net i de continuar amb ell podia veure la tercera amonestació i ser desqualificat. El recorregut fins a meta va ser purament un tràmit ja que cap dels dos va marcar un ritme gaire més fort que durant la resta de la cursa i la distància entre els dos (15m) era suficient per tal de que els jutges no ho consideressin una lluita directa. Completant el podi va arribar el Francisco.
Els temps; res més que una anècdota (51’24”; 51’42” i 53’41”) ja que les seves millors marques són 46’42”; 47’30” i 49’30” respectivament.

Oriol Soler
18/06/2007

Busquem Patrocinador!!Clica per a més informació!


Anuncia't a Marxa Laietanienca.

 
Prohibida la reproducció total o parcial del contingut d'aquesta web sense el consentiment explícit del Webmaster.
Si alguna de les imatges o informacions conté Copyright, es prega notificació per tal de retirar-la.
Pàgina optimitzada per a Internet Explorer amb resolució de pantalla de 1024x768 píxels.

Pàgina web creada per Aorkis.
Copyright© 2006 Marxa Laietanienca

   Competicions
Calendari FCA
    Gran Premi de Marxa Ciutat de Mataró
   Federacions
Federació Catalana d'Atletisme
 
Real Federación Española de Atletismo
 
International Association of Athletics Federations (Associació Internacional de Federacions Atlètiques)
 
 
   Publicitat
Clica aqui  i anuncia't a la web de Marxa Laietanienca!
Aorkis. Disseny, Creació i Manteniment de Pàgines Web.

Free Web Hosting